torsdag 19 maj 2011

Post Pol Pot Teaching

Tiden rinner iväg. Maj är en stressig månad normalt, och nu ligger hela tiden tankarna om den workshop vi ska förbereda och leda i Siem Reap i Kambodja i juni som en vibrerande ton i bakhuvudet. Än så länge tänker vi mest var för sig, Vivi och jag, men nästa vecka ska vi sätta oss och "tänka ihop" de idéer och utgångspunkter vi har för vår workshop. Dessutom ska man ju fixa såna små enkla saker som att ta sprutor, beställa e-Visum, kolla flygtider och försöka läsa på lite om landet vi ska till.

En av de saker som hela tiden funnits på agendan var att lägga upp och sätta igång en blogg, så att ni som är intresserade ska kunna följa vår resa, både före, under och efter själva vistelsen i Kambodja. Och nu är det fixat!
Vi satt en stund och spånade kring olika namn på bloggen, och funderade ett tag på PPPT: "Post Pol Pot Teaching". Pol Pot och Röda khmererna är ju onekligen det första som poppar upp i huvudet när man som västerlänning tänker på Kambodja, men det är trots allt nu trettio år sedan, ett inbördeskrig och ett långsamt uppbyggande av landet har kommit emellan och kanske behöver även vi välja att se framåt, såsom Kambodjanerna själva tydligen i hög grad gör.
Så vi gav vår blogg namnet "Där alfabetet har åttiofyra bokstäver". Mer om varför i kommande inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar