lördag 18 juni 2011

..det regnar i Kambodja i dag..!

..och alla andra dagar!
Vi tar en eftermiddagspaus på rummet efter spännande upptäcktsfärd i Siem Reap. Vivi läser högt ur en artikel av Joakim Öijendahl för SIDA om demokratiutvecklingen i Kambodja. Han refererar till en undersökning kring kambodjaners förtroende för Community councils och hur dessa fungerar i praktiken. Somligt i rapporten är glädjande; det verkar vara en stadig, om än ömtålig, kurva uppåt när det gäller människors tro på att deras röster kan bli hörda, medan det fortfarande är en alarmerande stor andel som bedömer att mutor är det enda "språk" de styrande verkligen lyssnar på.
Medan vi läser och begrundar mumsar vi en salig blandning av Rambutan-frukter inköpta i ett fruktstånd, torkade tomater (söta, jättegoda!) köpta på marknaden, pistagenötter från taxfreeshopen i Doha samt Ahlgrens bilar köpta på Arlanda. Vi är med andra ord egentligen jättehungriga men regnet vräker ner så det är inte helt lockande att ge sig ut för middag än.
I dag anländer de 16 amerikanerna (en av dem, Richard, har vi redan mött), men Kathy som är "chefen" kommer idag. I morgon har vi en gemensam samling där vi ska presentera oss för varandra och också träffa våra tolkar. Det ska bli spännande att se vilken språklig nivå vi kan mötas på!
Ja, jag vet, helt ologiskt med bananer på bilden när jag skriver om Rambutan, men visst är de fina, bananbebisarna?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar