tisdag 21 juni 2011

Tillbaka på hotellet efter andra dagen med våra lärare. Först dagen hann vi med ungefär hälften av det vi hade förberett. Att ge instruktioner, att genomföra och att återkoppla till vad vi gjort och hur de skulle kunna använda sig av våra övningar, allt tog så mycket längre tid än beräknat. Dessutom märkte vi att det var problematiskt att diskutera demokrati på ett mer abstrakt plan. Så efteråt tittade Ingela och jag på varandra och förstod att vår planering måste ändras. Alla längre mer abstrakt "föreläsningar", bort bort. Nu ska vi koppla alla frågor och frågeställningar till göranden i den lilla byn som vår storyline kommer utspela sig i.
I går gick allt långsammare än vi planlagt, dag gick allt fortare. Uppgiften för dagen var att presentera storyline metoden och tankarna bakom den samt bygga vår by. Lärarna kastade sig över själva byggandet och vägrade ta paus. Frukten och vattnet som vi får till klassrummet intogs stående medelst klippande, klistrande och diskuterande Det blir aldrig som man tänkt sig, gudskelov.
Det är så extremt spännande att få följa deras arbete och höra deras frågor att jag inte ens märker att både blusen och kjolen (som går över knät) är fullkomlig genomblöta förrän vi ska avsluta dagen.
I morgon ska lärarna få skapa sina karaktärer och då ska vi också börja närma oss genus och den makt som ligger i normer. Det ska bli spännande att se hur det landar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar