fredag 17 juni 2011

Framme!

Det känns lite som att vi varit på resande fot i tre dagar när vi nu äntligen checkat in på hotel Soria Moria (drivs av ett norskt syskonpar) i Siem Reap. Riktigt sant är det förstås inte; vi kom till Bangkok i går förmiddag och hade många timmar där, och i morse vid sju-snåret hämtades vi av minibuss för den totalt ca 9 timmar långa resan till Siem Reap.
Flygandet har väl alltid sina vedermödor, mycket "dötid" och väntan. Sitta still och glo, liksom :o). På del två av flighten tyckte vi att vi hade tur; planet var inte fullt så innan start "tjuvade" vi sittplatserna med mer benutrymme. Men somligt straffar sig direkt; en MYCKET stor man kom på i sista stund, och han skulle naturligtvis sitta bredvid mig. Hans lååånga ben och enorma kroppshydda inkräktade ganska rejält på mitt utrymme, så något snedvriden kunde jag väl slumra litegrann på flighten.
I Bangkok hann vi med två måltider, tuktuk-tur till några tempel, bl a "Holy mountain" som var otroligt vackert och dessutom gav en kanonfin utsikt över staden.
Idag har vi som sagt förflyttat oss igen. Medelst minibuss och taxi, samt över själva gränspasseringen släpandes på våra enorma väskor. Jag skämdes över min jätteresväska när den stackars chauffören på Kambodjasidan skulle lyfta in den i bagageluckan och nästan välte av ansträngningen. Skyller på allt lektionsmaterial som är jättetungt... ;o) Gränspasseringen och området runt gränsen var en kakafoni av ljud, damm, bussar, bilar, tuktuks, grisar (skriande i transportburar), kokosnötter och allt annat en människa i den här delen av världen behöver eller inte behöver.. Dessutom mitt på dagen i (just då) gassande sol. Men vi blev godkända både för ut- och inpassering och kommer att känna oss betydligt mer världsvana och luttrade på återfärden.
Vi delade taxin med en otålig fransman och en pratglad japansk kock som var inne på sitt fjärde år som "globetrotter". Han hade rest i princip i alla världsdelar men inte varit i Sverige. Dock hade han hört talas om surströmming! Till de positiva sakerna med dagen hör också att vi bokat motsvarande tur tillbaka till Bangkok och två veckor.
Nu ska vi sammanstråla med övriga svenskar i TAB och gå ut och äta födelsedagsmiddag för Vivi. Hipp hipp Hurra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar