fredag 24 juni 2011

Midsommarafton!

Oj, jag borde sovit för länge sen. Vilken dag!
Vårt besk på Wat Bo primary school var fantastiskt! Barnen i "musikklubben" sjöng, spelade och dansade för oss så taket nästan lyfte. Jag ska försöka ladda upp ett filmklipp i morgon.
Sen fick vi gå runt på skolan och besöka barnen i deras klassrum och leka med dem på skolgården. Jag hamnade i en franskaklass (!) och möttes av ett unisont "Bonjour Madame", så det var bara att damma av mina franska-skills och börja konversera! ;o)
Trots att det finns mycket kvar att göra i skolorna, både vad gäller lokaler, förutsättningar och pedagogiken, känns det ändå som att barnen över lag har det väldigt bra i skolan här! De verkar ha ett ganska sunt, avslappnat förhållande till sina lärare och de spritter av livsglädje.
Efter ett besök hemma hos Sam Nang, vår lokale guide och allt-i-allo, och en titt i den skola han byggt med hjälp av olika "fundraisers", tog vi en tuktuk till tempelområdet, där vi sen tillbringade eftermiddagen med att häpna över dessa fantastiska byggnadsverk där naturen ibland återtagit en del av sin plats på ett nästan magiskt sätt. Dammiga och trötta men mycket nöjda kom vi tillbaka till hotellet, hann med en snabb dusch och klädbyte innan vi åt middag ackompanjerade av en grupp Apsara-dansare (traditionell kambodjansk dans; otroligt uttrycksfull med graciösa handrörelser och imponerande balansakter) och sen var det midsommarfest på takterassen. Vi har lärt amerikanerna att både sjunga och dansa "Små grodorna" och har förstås haft enormt kul.
I morgon väntar ett besök vid Ton Le Sap, den stora insjö där det finns ett stort antal "flytande byar".
Det ska bli intressant! Jag lovar att lägga ut både filmsnutt och bilder i morgon!
Go´natt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar